Zásady ochrany osobních údajů společnosti EFG CZ spol. s r.o. aplikace Aktion eCard

V aplikaci Aktion eCard je jednou z našich hlavních priorit ochrana osobních údajů našich návštěvníků. Tento dokument Zásady ochrany osobních údajů obsahuje typy informací, které aplikace Aktion eCard shromažďuje a zaznamenává, a způsob jejich využití.

Pokud máte další otázky nebo potřebujete další informace o našich Zásadách ochrany osobních údajů, neváhejte nás kontaktovat.

Tyto Zásady ochrany osobních údajů se vztahují pouze na činnosti aplikace Aktion eCard a platí pro uživatele této aplikace s ohledem na informace, které sdílejí a/nebo shromažďují v aplikaci Aktion eCard . Tyto zásady se nevztahují na žádné informace shromážděné offline nebo prostřednictvím jiných kanálů než této aplikace, zejména v systému Aktion.

Souhlas

Používáním naší aplikace vyjadřujete souhlas s našimi zásadami ochrany osobních údajů a souhlasíte s jejich podmínkami.

Informace, které shromažďujeme

Aplikace sama o sobě ukládá nebo přenáší následující informace:

  • Ukládá a přenáší jedinečný identifikátor přidělený společností Aktion vygenerovaný ID zařízení.
  • Ukládá jméno, příjmení a název vaší organizace, pokud jsou tyto údaje předány ze systému Aktion.

Pokud nás kontaktujete přímo, můžeme o vás získat další informace, jako je vaše jméno, e-mailová adresa, telefonní číslo, obsah zprávy a/nebo příloh, které nám můžete zaslat, a další informace, které se rozhodnete poskytnout.

Jak vaše informace používáme

Informace, které shromažďujeme, používáme různými způsoby, včetně:

  • Poskytování, provozování, aplikace Aktion eCard
  • Vývoj nových produktů, služeb, funkcí a vlastností
  • Soubory protokolů

K čemu slouží aplikace Aktion eCard?

Aplikace Aktion eCard je provozována v souladu s právem EU a ČR a umožňuje a usnadňuje pomocí technologie bluetooth, případně NFC identifikovat se na snímačích systému Aktion opatřených modulem eCard. Na základě oprávnění, která vám v systému Aktion byla přidělena, vyhodnotí vaše oprávnění pro vstup na daném snímači, případně zaeviduje váš průchod pro účely evidence docházky provozovatele systému Aktion.

Čtečky systému Aktion používají ke komunikaci s vaším zařízením technologie bluetooth nebo NFC.

Upozorňujeme, že aplikace Aktion eCard nemá přístup k datům, která byla poskytnuta systémům Aktion třetích stran, ani nad nimi nemá kontrolu.

Jak aplikace Aktion eCard funguje?

Po instalaci aplikace Aktion eCard vygeneruje unikátní šestimístné ID zařízení, které předáte svému správci systému Aktion. Ten na jeho základě vygeneruje QR kód nebo odkaz do aplikace, který Vám zašle zpět. Po vložení kódu nebo naskenování QR kódu nebo kliknutí na odkaz je v telefonu uložen identifikátor systému aktion. Od této chvíle je možné se telefonem identifikovat na snímačích Aktion opatřených modulem eCard.

V základním režimu aplikace Aktion eCard po stisknutí tlačítka vyhledá v okolí snímač Aktion s modulem eCard. Pokud je snímač dostatečně blízko (závisí na nastavení aplikace, snímače i místních podmínkách) aplikace předá snímači svou identifikaci a ten ji předá systému Aktion. Po vyhodnocení oprávnění systém Aktion rozhodne o otevření dveří, případně evidenci docházky.

V automatickém módu aplikace funguje na pozadí a vyhledá v okolí snímač Aktion s modulem eCard při rozsvícení displeje. Pro automatický mód je v systému Android nutné povolit přístup k poloze na pozadí (Povolit vždy).

Jaká práva požaduje aplikace Aktion eCard od operačního systému vašeho mobilu?

Pro svou funkčnost aplikace Aktion eCard vyžaduje zapnutý Bbuetooth a používá následující oprávnění

    • Přístup k poloze při používání aplikace (bluetooth) – je nutný pro základní funkčnost.
    • Přístup k poloze vždy (bluetooth) – při zapnuté funkci automatický mód.
    • Přístup ke kameře – pouze za účelem skenování QR kódů na základě požadavku uživatele.

Zásady ochrany osobních údajů třetích stran

Zásady ochrany osobních údajů aplikace Aktion eCard se nevztahují na poskytovatele systémů Aktion třetích stran (obvykle vaše zaměstnavatele). Proto vám doporučujeme, abyste si pro podrobnější informace prostudovali příslušné Zásady ochrany osobních údajů těchto poskytovatelů třetích stran. Mohou obsahovat jejich postupy a pokyny, jak se z určitých možností odhlásit.

Práva na ochranu osobních údajů CCPA (Neprodávejte mé osobní údaje)

Podle zákona CCPA mají kalifornští spotřebitelé mimo jiné právo na:

  • požadovat, aby podnik, který shromažďuje osobní údaje spotřebitele, zveřejnil kategorie a konkrétní osobní údaje, které podnik o spotřebitelích shromáždil.
  • požadovat, aby podnik vymazal všechny osobní údaje o spotřebiteli, které podnik shromáždil.
  • požadovat, aby podnik, který prodává osobní údaje spotřebitele, neprodával osobní údaje spotřebitele.

Pokud podáte žádost, podnik má jeden měsíc na to, aby vám odpověděl. Pokud chcete uplatnit některé z těchto práv, kontaktujte provozovatele příslušného systému Aktion.

Práva na ochranu osobních údajů podle GDPR

Rádi bychom se ujistili, že jste si plně vědomi všech svých práv na ochranu osobních údajů. Každý uživatel má následující práva:

Právo na přístup – máte právo požadovat kopie svých osobních údajů. Za tuto službu vám může být účtovat malý poplatek.

Právo na opravu – Máte právo požadovat, opravu veškerých údajů, o kterých se domníváte, že jsou nepřesné. Máte také právo požadovat, doplnění informací, o kterých se domníváte, že jsou neúplné.

Právo na výmaz – Máte právo požadovat, aby za určitých podmínek byly vymazány vaše osobní údaje.

Právo na omezení zpracování – máte právo požadovat, aby bylo za určitých podmínek omezeno zpracování vašich osobních údajů.

Právo vznést námitku proti zpracování – Za určitých podmínek máte právo vznést námitku proti zpracování vašich osobních údajů.

Právo na přenositelnost údajů – Máte právo požadovat, aby byly za určitých podmínek předány údaje, které jsou systémem Aktion shromážděny, jiné organizaci nebo přímo vám.

Pokud podáte žádost provozovateli systému Aktion, má jeden měsíc na to, aby vám odpověděli. Pokud chcete uplatnit některé z těchto práv, kontaktujte příslušného provozovatele systému Aktion.

Informace o dětech

Další součástí našich priorit je přidání ochrany soukromí dětí. Doporučujeme rodičům a opatrovníkům, aby sledovali, účastnili se a/nebo sledovali a vedli jejich používání aplikace.

Aplikace Aktion eCard vědomě neshromažďuje žádné osobní identifikační údaje od dětí mladších 13 let. Pokud se domníváte, že vaše dítě poskytlo v naší aplikaci takový druh informací, důrazně vám doporučujeme, abyste nás neprodleně kontaktovali, a my se vynasnažíme takové informace z našich záznamů neprodleně odstranit.